CaixaForum s'endinsa en la relació entre animals i faraons

El museu acull una mostra d'esfinxs, estàtues, sarcòfags i mòmies per descobrir el paper de la fauna en l'antic Egipte

Exposició 'Animals i faraons. El regne animal en l’antic Egipte'
Exposició 'Animals i faraons. El regne animal en l’antic Egipte'
22 de setembre del 2015
Autor
Redacció
No cal ser egiptòleg per adonar-se que la presència de la figura animal en l'art egipci és constant, en formes i contextos múltiples. I això no és en va. Els animals —reals o representats, salvatges o no— desenvolupaven un paper clau en l'antic Egipte. La figura animal no només es va convertir en l'element essencial de la grafia del seu llenguatge codificat, sinó que també es va erigir en un puntal del pensament religiós. També va ser una font infinita d'inspiració i l'origen d'una producció artística d'una riquesa i una varietat excepcionals.

Per submergir-se en tot aquest món des d'una òptica innovadora, l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Louvre han presentat l'exposició ‘Animals i faraons. El regne animal en l'antic Egipte'. La mostra reuneix 430 objectes que expliquen la relació intensa entre la cultura d'Egipte i els animals i ho fa a través d'esfinxs, estàtues —algunes de grans dimensions— i esteles, gots i gerres, aquarel•les i pintures murals, cofres i amulets o sarcòfags i mòmies.

La mostra inclou 14 exemplars de mòmies animals (gats, gossos, bens, ibis, falcons, peixos, cocodrils i serps) que s'han estudiat expressament per a l'ocasió, a més de 260 objectes que s'han restaurat per exhibir-los. La llista es completa amb alguns préstecs d'altres institucions, com ara la Bibliothèque Centrale des Musées Nationaux (París), el Museo Nacional de Ciencias Naturales-CSIC (Madrid), El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu de Montserrat i el Museu Egipci de Barcelona.

La mostra es podrà veure al CaixaForum de Barcelona fins al 10 de gener de 2016.