La fascinació de Tàpies per l'art japonès, en una exposició

Entre les activitats commemoratives que la Fundació Tàpies ofereix amb motiu de l'Any Tàpies hi ha l'exposició 'Tàpies. L'empremta del zen'

15 de maig del 2024
Autor
Rut Sebastià

L'art japonès va fascinar Tàpies i va ser clau en la seva obra. Enguany, l'Any Tàpies commemora el centenari del naixement de l'artista i la Fundació Tàpies ofereix, durant tot el 2024, un ampli programa d'activitats al voltant de la seva trajectòria. Entre elles, una exposició sobre l'impacte dels artistes japonesos i de la cultura oriental en el pensament i l'obra de l'artista. 

Tàpies. L'empremta del zen presenta una col·lecció de pintures, ceràmiques i dibuixos que mostren com Tàpies va integrar les actituds i les tècniques d'artistes japonesos al seu llenguatge i a la tradició occidental. Aquesta influència es fa patent en les obres que va crear durant les dècades de 1970 i, sobretot, 1980. En aquests anys, Tàpies va recuperar la pinzellada per associar-la a l'escriptura i als ideogrames, i es va allunyar dels murals per apropar-se més al dibuix. 

L'exposició es pot visitar fins al 23 de juny a la Fundació Tàpies.