Una missió arqueològica del Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET), finançada per National Geographic Society, ha permès localitzar una nova espècie de dinosaure de 75 milions d'anys d'antiguitat a Río Negro, a la Patagònia argentina. Es tracta d'un titanosaure hervívor i ha estat batejat amb el nom de Chadititan calvoi.
La troballa s'ha realitzat durant l'excavació d'un antic ecosistema als afores de la ciutat de General Roca, on s'han localitzat fins a 432 fòssils de criatures prehistòriques en roques de 78 milions d'anys d'antiguitat. Pertanyen a més de cent grups d'animals, entre els quals, mol·luscos, peixos, tortugues, cocodrils i dinosaures. El més sorprenent és el Chadititan calvoi, la nova espècie de titanosaure de coll llarg, que mesura prop de set metres de llarg i s'assembla a alguns herbívors del Cretaci tardà localitzats a la regió.
Amb una grandària petita, els investigadors creuen que pertanyia a un subgrup de titanosaures relativament petits anomenat Rinconsaurus. Tant ells com la nova espècie van viure fa entre 80 i 70 milions d'anys i es van extingir diversos milions d'anys abans de la caiguda del meteorit que va impactar a la Terra fa uns 65 milions d'anys. L'estudi de la nova espècie podria donar pistes sobre com era el món abans de l'extinció massiva dels dinosaures, i sobre com va canviar la biodiversitat a mesura que aquest episodi s'acostava.