Una nova excavació a Pompeia ha tret a la llum, a les parets d'una antiga sala de banquets, un gran fresc de mida gairebé humana que representa una cerimònia de culte a Dionís, el déu del vi. La megalografia, terme grec amb què es coneixen les pintures a gran escala, ha estat descoberta a la recentment excavada Casa de Thiasus, del segle I aC.
Les pintures murals, datades entre els anys 30 i 40 aC, mostren el déu grec i els seus seguidors, un sèquit de ballarines, caçadores i sàtirs amb flautes que dansen sobre un teló de fons vermell. Les dones caçadores, també conegudes com a mènades, porten espases a les mans i animals sacrificats sobre les espatlles, i a la pintura també apareix una cabra degollada. Al centre de la imatge, una dona espera la seva iniciació al culte.
Fins ara, l'única pintura mural que es coneixia sobre una cerimònia dionisíaca va ser descoberta l'any 1909 a l'anomenada Vil·la dels Misteris. Si bé, en aquells temps, les autoritats romanes intentaven reprimir aquestes escandaloses cerimònies, les pintures localitzades a les dues cases suggereixen que es van seguir celebrant en secret.