Un petit tub de pedra localitzat a la regió de Jiroft, a l'Iran, amb una pasta de color vermell intens al seu interior, podria ser un dels tubs de pintallavis més antics descoberts fins al moment. La peça de pedra i el pigment daten d'entre el 1936 i el 1687 aC i es creu que provenen de Marḫaši, que, segons els textos mesopotàmics, era una poderosa civilització que ocupava el que ara és l'est de l'Iran.
El pintallavis va ser localitzat entre les restes d'un antic cementiri que el desbordament del riu Halil va desenterrar, a causa d'una inundació, el 2001. Conservat al Museu Arqueològic de Jiroft, és un dels molts productes de bellesa que s'utilitzaven a l'antic Iran, juntament amb el perfilador d'ulls i les pólvores facials i capil·lars.
L'anàlisi ha revelat que el pigment està fet d'hematita (que en produeix el color vermell intens), manganita, braunita, galena, anglesita i ceres vegetals, una barreja sorprenentment similar a la composició dels pintallavis contemporanis. També ho és el recipient, fet de clorit verdós i decorat amb fines incisions. Ara, la següent qüestió per resoldre és la identitat de la persona propietària de la troballa.