El treballador d'una pedrera a Oxfordshire, al Regne Unit, va trobar per casualitat el rastre més gran de dinosaures del país. L'operari Gary Johnson excavava una esplanada quan va notar certes irregularitats al terra, i que han resultat ser cinc fileres amb dues-centes petjades fossilitzades de dinosaures.
Segons investigadors de les universitats d'Oxford i de Birmingham, les petjades corresponen a dues espècies diferents: el megalosaure, una criatura de menys dimensió que caminava amb dues potes, i el cetiosaure, un quadrúpede de 16 metres de llargada i que podia arribar a pesar 24 tones. Ambdues espècies, de les quals ja s'havien trobat altres rastres en aquesta zona d'Anglaterra, haurien conviscut durant el període juràssic, fa entre 150 i 140 milions d'anys.
Es tracta d'un descobriment inusual i poc comú, ja que les petjades requereixen unes circumstàncies específiques per mantenir-se. Malgrat que no se sap del cert per què les petjades van quedar fossilitzades, els experts consideren que el més probable és que quedessin sepultades ràpidament per sediments, que n'han permès la conservació. La troballa pot aportar als investigadors força informació sobre com es desplaçaven i viatjaven aquests animals, així com de l'entorn on van viure.