Descobreixen dos cercles de pedra neolítics a Anglaterra

Segons l'arqueòleg que les ha trobat, aquestes construccions donen suport a la teoria que els habitants de l'edat de pedra van construir un "arc sagrat" fet de cercles de pedres

L'equip de voluntaris al voltant d'un dels cercles
L'equip de voluntaris al voltant d'un dels cercles Alan Endacott a través de Facebook
14 de desembre del 2024
Autor
Ariadna Pons Soler
Guardar a favorits

L'arqueòleg Alan Endacott ha localitzat, al Parc Nacional de Dartmoor, dos cercles de pedra que podrien datar de l'edat de pedra. Segons Endacott, la troballa donaria suport a la seva teoria segons la qual aquestes construccions formen part d'un "arc sagrat" construït pels prehistòrics neolítics. L'arqueòleg busca circumferències de pedra a la zona de Dartmoor des dels anys setanta i el 2007 va descobrir el primer cercle megalític a Sittaford.

Una de les construccions trobades, i que han anomenat Metheral en honor al turó que hi ha al costat, està formada per vint pedres de fins a un metre d'alçària. La segona troballa, que és a menys de dos quilòmetres de Metheral, l'han anomenat Mur de l'Irlandès i està composta de sis pedres intactes. Al voltant d'aquest segon cercle també hi han trobat un dolmen, estructura prehistòrica formada per dues pedres verticals que en sostenen una de plana a sobre.

Segons l'expert, les dues troballes podrien ser obra dels mateixos autors, els quals també haurien construït Stonehenge, monument megalític de l'edat de bronze i del Neolític situat a cent milles de les descobertes recentment. Tot i que les noves excavacions serveixen per reforçar la teoria d'Endacott i aportar nova informació, els enigmes continuen creixent, especialment el dubte sobre per què es van construir aquestes edificacions.