Una excavació recent en un cementiri del Parc Arqueològic de Pompeia ha tret a la llum dues estàtues de mida gairebé natural tallades a la paret d'una tomba. Els experts creuen que representa la parella que hi va ser enterrada.
Les dues figures adornen la paret d'una tomba trobada en una necròpolis prop de Porta Sarno, una de les portes d'entrada a l'antiga ciutat romana destruïda per l'erupció del Vesuvi l'any 79 dC. A la paret hi ha tallats diversos nínxols que antigament contenien urnes funeràries, així com el relleu localitzat, on s'aprecien una dona i un home dempeus, l'un al costat de l'altre.
Datades d'entre els segles II i I aC, no hi ha cap inscripció que permeti saber quin era el vincle entre la parella. Podrien ser un matrimoni, o mare i fill. L'home porta una toga senzilla, mentre que la dona porta una gran capa sobre una túnica i múltiples joies, i sosté fulles de llorer a la mà dreta. Els sacerdots i les sacerdotesses romans feien servir aquestes fulles per depurar els espais, fet que fa pensar als experts que ella podria haver estat una sacerdotessa. A la mà esquerra, a més, sosté un recipient cilíndric, com un rotllo de papir.