Descobreixen el dinosaure més gran del món

Les restes d'una nova espècie de titanosaure descobertes a la Patagònia argentina podrien correspondre a l'animal més gran que mai ha habitat la Terra

Treballs arqueològics al jaciment
Treballs arqueològics al jaciment
21 de maig del 2014
Autor
Carla Galisteo
Guardar a favorits
Un equip de paleontòlegs del Museu Egidio Ferugliode Trelew de l'Argentina ha descobert, al desert de la Patagònia, les restes fossilitzades del dinosaure més gran descobert fins ara. No només això, els experts creuen que podria tractar-se de l'espècie més gran que ha habitat mai la Terra. Els experts creuen que és una nova espècie de titanosaure, uns enormes herbívors de coll llarg que van viure fa prop de 100 milions d'anys, durant el Cretàci tardà.

La troballa es va produir fa un any, quan un agricultor de la localitat de la Flecha va descobrir accidentalment unes primeres evidències de l'animal prop del seu poble. Ara, després d'una llarga campanya arqueològica, els investigadors han pogut desenterrar cent cinquanta ossos en molt bon estat de conservació que gairebé completen l'esquelet de set exemplars de la nova espècie, que encara no ha estat batejada.

El fèmur d'un dels exemplars, que s'ha pogut recuperar sencer i que fa 2,4 metres de llargada, ha permès calcular les dimensions de l'animal. Mesurava prop de 40 metres de llarg, des del cap fins a la cua, per 20 d'alt amb el coll estirat, i pesava aproximadament 77 tones. Això el converteix en el dinosaure més gran que es coneix, ja que supera en set tones el que fins ara tenia aquest títol, l'argentinosaure, també descobert a la Patagònia.