El 2021, un vaixell d'investigació va observar un tram de pedres submergit a la costa del mar Bàltic, a la badia de Mecklenburg, a Alemanya. Ara, després d'examinar el descobriment, els científics l'han identificat com un mur construït per caçadors de l'edat de pedra per capturar les seves preses. Es creu que podria ser la megaestructura artificial més antiga coneguda fins ara a Europa.
Anomenada Blinkerwall, la construcció està formada per aproximadament 1.600 pedres i s'estén per més de 800 metres al llarg del fons marí, a una vintena de metres sota l'aigua. El mur fa mig metre d'alçària de mitjana i s'ha conservat durant un període d'entre 8.500 i 14.000 anys. Es creu que va ser construït pels caçadors que habitaven la zona, quan el lloc estava a terra ferma, per guiar i atrapar rens. Aquests animals tendeixen a transitar per espais rectes del paisatge i, quan topen amb una estructura com aquesta, la segueixen, en comptes de saltar-la. Els caçadors haurien aprofitat aquest comportament per acorralar-los entre el mur i un llac i mostrar-los el camí fins al lloc on serien caçats.
La troballa suggereix que els primers caçadors-recol·lectors europeus van donar forma al seu entorn de manera més complexa del que es coneixia. Una de les hipòtesis que plantegen alguns investigadors de l'equip és que el mur podria haver estat construït per la cultura Kongemose, un grup de caçadors-recol·lectors que va viure al sud d'Escandinàvia entre el 6.000 aC i el 5.200 aC i que caçava cérvols i senglars.