Una roca situada al pati d'un institut de Queensland, a Austràlia, conservava un sorprenent tresor d'història natural. Un equip de paleontòlegs hi ha localitzat seixanta-sis fòssils del període Juràssic, una de les concentracions més grans de petjades de dinosaure mai documentades al país.
Feia més de vint anys que aquesta roca, extreta d'una mina i donada al centre escolar, decorava el pati per on cada dia passen centenars d'alumnes i professors. Ningú no es podia imaginar que estaria plena de petjades de dinosaure de 200 milions d'anys d'antiguitat. Les restes fossilitzades fan tres dits d'amplada i pertanyen a quaranta-set dinosaures. Els experts creuen que podrien pertànyer a l'espècie Anomoepus scambus, un petit dinosaure amb potes d'entre 15 i 20 centímetres de longitud.
L'estudi, publicat a la revista Historical Biology, aportarà informació valuosa sobre la presència i el comportament d'aquests dinosaures a la regió, on no s'havien registrat fins ara dinosaures del Juràssic primerenc.