Una troballa sorprenent al desert de Gobi, a Mongòlia, podria reescriure els nostres coneixements sobre l'evolució dels dinosaures: es tracta de les restes fossilitzades d'un dinosaure que han permès descriure una nova espècie, batejada amb el nom de Duonychus tsogtbaatari.
Concretament, els paleontòlegs de la Universitat de Hokkaido, al Japó, han localitzat unes urpes de grans dimensions, prop de trenta centímetres, que pertanyen a un dinosaure bípede amb plomes d'entre 90 i 95 milions d'anys. Els investigadors han conclòs que es tracta d'una variació de terizinosaure que va habitar Àsia i l'Amèrica del Nord durant el Cretaci superior.
El seu excepcional estat de conservació ha permès recrear-ne les urpes, de dos dits, amb gran exactitud, i veure com era l'anatomia del Duonychus tsogtbaatari. De grandària mitjana, hauria mesurat prop de tres metres i pesat al voltant de 260 quilos, i hauria utilitzat les urpes per agafar les branques i altres elements de la natura dels quals s'alimentava.