Les reparacions d'una fuita a l'estudi del pintor francès Jean Charles Blais van topar amb una troballa sorprenent: una antiga inscripció romana que data del segle I o II dC. L'origen de l'escrit es remunta entre els anys 100 i 300 dC, durant l'ocupació de l'imperi romà de l'estat francès.
El local, una capella reutilitzada al sud de França, amagava una pedra gravada en llatí que va quedar descoberta en treure'n el revestiment de la paret. A l'epígraf es pot llegir "CONIVGI ET VALERIAE APRONIAE", que, segons els historiadors, estaria relacionat amb un antic epitafi funerari romà. A les inscripcions funeràries romanes el nom dels morts va en primer lloc, seguit del nom a qui es dedica la inscripció. En aquest sentit, conivgi és una paraula llatina que pot significar 'esposa' o 'marit', però, sobre la identitat de Valeriae Aproniae, els investigadors no n'estan segurs.
Tot i que els encarregats de la recerca no tenen al cap moure la pedra del seu lloc, sí que faran més investigacions a la zona amb l'objectiu de localitzar-hi altres descobriments arqueològics importants.