Dotze museus catalans incorporen les seves col·leccions a Google Art Project

Ja es poden trobar 1.221 noves obres, 165 gigafotos, 18 exposicions i 10 visites virtuals d'arreu de Catalunya a la plataforma en línia

Visita virtual al Museu del Cau Ferrat a través de Google Art Project
Visita virtual al Museu del Cau Ferrat a través de Google Art Project
18 de maig del 2016
Autor
Daniel F. Galeote
El projecte internacional Museus Catalans a Google Art Project, una iniciativa del Departament de Cultura, ha incorporat aquesta setmana 12 nous museus catalans a la plataforma. L'objectiu del Google Art Project és donar a conèixer les obres d'art més representatives d'arreu del món a través d'Internet: actualment, permet consultar més de 250.000 imatges.

Cada vegada més institucions culturals de Catalunya col·laboren amb la companyia tecnològica, que ja treballa amb algunes de les institucions més importants del món. De fet, aquesta setmana també s'incorporen al projecte altres museus com el Smithsonian National Museum of African American History and Culture, el Freud Museum London, el Baltimore Musem of Art o el The Frick Pittsburgh.

Els 12 nous museus catalans se sumen als tres que ja formaven part de la plataforma de Google: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó. Es tracta de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú; la Fundació Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès; la Fundació Pau Casals del Vendrell; el Museu Cau Ferrat de Sitges; el Museu d'Art Jaume Morera de Lleida; el Museu d'Art Modern de Tarragona; el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa; el Museu Maricel de Sitges; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; el Museu Romàntic de Sitges; el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i el Palau Maricel de Sitges.

En aquesta primera fase del projecte s'han incorporat en total 1.221 obres, 165 gigafotos, 18 exposicions virtuals i 10 visites virtuals. Tots els museus participants han realitzat, com a mínim, una exposició virtual amb els seus fons, perquè l'usuari tingui una experiència més propera a la realitat de les obres i pugui contextualitzar-les amb documents audiovisuals, documents històrics o entrevistes d'experts.

En una segona fase, s'incorporaran a la plataforma el Consorci Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona; el Consorci Museu Terres de l'Ebre; el Museu de Badalona; el Museu de Gavà i Parc Arqueològic; el Museu de la Pell d'Igualada; el Museu d'Arqueologia de Catalunya (Barcelona, Empúries, Girona, Ullastret); el Museu d'Art de Girona; el Museu d'Història de Catalunya, i Thermalia. Museu de Caldes de Montbui.