“Visca l’Escola Moderna!”. Després d’aquest crit, Francesc Ferrer i Guàrdia, una de les 1.725 persones detingudes en els fets de la Setmana Tràgica, va ser afusellat en aplicació del delicte de rebel·lió militar al castell de Montjuïc el 13 d’octubre de 1909. En aquest mateix escenari, més d’un segle després, té lloc l’exposició ‘La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia’ , que es pot veure fins al 2 de setembre del 2018 a la sala 20 del pati d’armes.
Aquesta és la primera vegada que s'exhibeixen al públic els documents personals de Francesc Ferrer i Guàrdia, una persona clau per entendre la renovació pedagògica a Catalunya i arreu del món gràcies a la seva Escola Moderna. La mostra, que repassa la seva reivindicativa vida i el seu perfil ideològic que el van portar a ser executat, conté llibretes manuscrites amb anotacions i poemes, pensaments escrits des de la presó i, fins i tot, la seva agenda de contactes.
L’exposició forma part dels actes commemoratius de ‘La Primavera Republicana’, que per tercer any consecutiu evoquen i celebren els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.
Informació pràctica
- Dates: del 12 d’abril al 2 de setembre de 2018
- Lloc: sala 20 del pati d’armes del castell de Montjuïc
- Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
- Més informació al web del castell de Montjuïc