La seu de Barcelona del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) ha posat en marxa una nova oferta d'activitats familiars de cap de setmana, vehiculades al voltant de quatre eixos temàtics: Egipte, Grècia, cultura visigoda i arqueologia.
Els nous tallers, que es fan cada diumenge, a les 11 h, neixen amb la voluntat de connectar amb les famílies i d'oferir activitats familiars estables de qualitat.
Els secrets dels arqueòlegs
Al setembre els tallers se centren en l'arqueologia, i els visitants poden aprendre els secrets dels arqueòlegs en el nou camp d'aprenentatge que té el MAC. Com treballa un arqueòleg? Com arriben a les vitrines del museu totes les peces? Quina feina hi ha darrere de tot això? Gràcies a l'activitat 'Exploradors de la prehistòria', es pot aprendre com és el treball d'un arqueòleg i com es determina a quina època pertanyen les peces que troben.
Preparant el viatge cap al més enllà
Els diumenges d'octubre estan dedicats al taller 'Màgia i misteri a l'antic Egipte', una activitat que pretén apropar a tots els públics el món ritual de l'antic Egipte a través de dos dels elements més importants en la seva cultura: la preservació del cos per al més enllà i l'escriptura sagrada. A partir del simbolisme, la momificació i els jeroglífics, adults i nens entendran el món de les creences dels antics egipcis i veuran com gràcies a l'arqueologia i altres disciplines podem conèixer tots aquests aspectes de la civilització.
Quina festassa, aquests grecs!
'La festa de Dionís!' és el títol del taller que s'oferirà els diumenges de novembre. L'activitat està pensada per conèixer la ciutat grega d'Empúries i la ceràmica de les sales d'exposició, a través de la qual es parla del rol de l'home/dona/esclau en la vida quotidiana grega. Es reparteixen diferents papers entre els assistents, i cadascú l'haurà de desenvolupar en el moment de la recreació d'un banquet grec: els esclaus hauran de servir el menjar i el beure; els músics faran l'acompanyament, i els convidats conversaran i tancaran el banquet jugant al joc del 'kotabos'.
Conxorxes a la Barcelona visigoda
Finalment, al desembre, el taller 'L'assassinat d'Ataülf...' fa viatjar els assistents en el temps, a la Barcelona de l'any 415 dC, una època de molts enrenous. A través d'un joc de pistes per equips, l'activitat dona a conèixer la cultura visigoda. Les famílies representen diferents grups socials i han de trobar els elements per tal de preparar la coronació del rei, si no és que hi ha algun noble que s'hi oposa...
Com inscriure-s'hi?
Les activitats, pensades per a famílies amb nens d'entre 6 i 12 anys, són de pagament (5 €), inclosa l'entrada al Museu. Per participar-hi és imprescindible fer reserva prèvia a través de l'e-mail [email protected] o el telèfon 93 423 21 49.