El retorn del vermut, a ‘Presència'

El setmanari dominical d'‘El Punt Avui' dedica el seu dossier central a la revifalla d'aquesta beguda, que fa més de 150 anys que és costum de la nostra terra

Portada del 'Presència'
Portada del 'Presència'
17 de juliol del 2015
Autor
Redacció

La revista ‘Presència' dedica aquest cap de setmana el seu dossier al vermut, un costum arrelat a la nostra terra des de fa 150 anys, que darrerament està vivint una època daurada. El vermut és una beguda de vi elaborada amb herbes i sucre, però també tot un ritual social i gastronòmic, que no sempre ha estat tant de moda com ara. Hi ha hagut èpoques en què s'associava a un passat ranci, i el mojito, la caipirinha o els còctels nocturns li passaven al davant. La situació ha canviat radicalment fa pocs anys, i ara ens trobem immersos en tota una fal·lera vermutera que inunda terrasses i xarxes socials. Per què ara fer el vermut és modern?

En l'apartat de Comunicació, la revista analitza el fenomen d'Instagram, l'aparador de la quotidianitat. La fototeca més gran del planeta esdevé també una font d'inspiració i creativitat. La secció de Tecnologia alerta de l'interès creixent dels ‘hackers' pels mòbils. Cada dia apareixen uns 4.500 codis maliciosos nous per a Android, que és la plataforma més assetjada, tot i que la majoria dels atacs continuen dirigits contra els ordinadors. Finalment, totes les propostes d'oci en la secció Sortim, amb informacions destacades de la Fira Renaixentista de Tortosa i de Les Santes de Mataró.