Els amics de les arts

"En una altra època no hauríem existit"

Amics de les Arts -  Enrique Marco
Amics de les Arts - Enrique Marco
26 de febrer del 2012
Autor
Oriol Gracià

Van vendre 30.000 còpies del disc 'Bed & Breakfast' i ara volen repetir l'èxit amb 'Espècies per catalogar'. El quartet de moda del pop català torna a escena amb noves cançons plenes d'història i personatges. El 8 de març comença la gira del nou treball que els portarà a escenaris d'arreu dels Països Catalans.

Els vostres directes estan carregats de retòrica i obriu el nou treball amb un tema que parla de filòsofs com Sòcrates i Aristòtil. És casualitat?
'Affaire de Sofia', el primer tema del disc, és una cançó on també hi apareixen els pensadors Epicur, Hume i fins i tot el català Francesc Pujols, però sense cap tipus de pretensió. De fet, és una cançó on aconseguim fer rimar Schopenhauer amb afterhour.

I com aconseguiu combinar el món modern amb el dels filòsofs clàssics?
Ens sembla divertit que en un mateix tema puguem parlar d'Aristòtil i del pop britànic dels anys noranta sense que res soni malament. Lligar present i passat permet donar més profunditat a les lletres. Hem intentat deixar de banda els recursos fàcils i a la vegada explicar històries quotidianes que entrin ràpid. Ara bé, és cert les cançons del nou disc van una mica més enllà: és un disc que potser requereix més escoltes, però a la vegada deixa més pòsit.

El tema principal del disc, 'Monsieur Cousteau', és més terrenal.
Està dedicat a l'oceanògraf i cineasta francès Jacques Cousteau. Això ens serveix per fer un salt al final dels anys setanta i al principi dels vuitanta per parlar de quan érem petits i col·leccionàvem els documentals marins Cousteau que compravem al quiosc en cintes de vídeo VHS.

I del VHS heu passat a Internet 2.0.
D'alguna manera sí. Les primeres cançons del grup les vam compondre via Internet, des de la distància, perquè a l'època cada un de nosaltres vivia en països diferents. Per això, ens devem a Internet, som un grup que en una altra època no hauria existit.