Què en sabem dels habitants de Granollers d'època romana?

Una conferència d'Isabel Rodà al Museu de Granollers analitza l'origen i la condició dels antics pobladors de la ciutat a partir de l'estudi dels seus noms

Activitats entorn de l'exposició 'In illo tempore' al Museu de Granollers
Activitats entorn de l'exposició 'In illo tempore' al Museu de Granollers Museu de Granollers

L'exposició In illo tempore, que es pot visitar al Museu de Granollers fins al 31 de desembre de 2023, viatja a la ciutat de l'època romana per acostar el visitant a la realitat dels seus habitants ara fa gairebé 2.000 anys. Les excavacions realitzades durant els darrers trenta anys a la capital del Vallès Oriental han tret a la llum nombroses troballes que han permès elaborar estudis sobre els orígens de la ciutat. Entre aquestes troballes hi ha algunes restes epigràfiques de gran valor, escrites principalment sobre ceràmica. 

Qui les va escriure? Qui s’amaga darrere d'aquestes inscripcions? El pròxim dijous 16 de març, a les 19 h, Isabel Rodà, catedràtica d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, buscarà la resposta a aquestes preguntes a la conferència Què en sabem dels habitants de Granollers d'època romana?L'acte, una de les activitats programades al voltant de la mostra In illo tempore, analitzarà l'origen i la condició dels antics habitants de la ciutat a partir de l'estudi i el desentrallat dels noms. 

Informació pràctica