La jornada començava a les 11 h, però abans ja hi havia un grup de persones a la carpa del Renaixement, situada a la plaça de l’Escorxador de Tortosa, on s’havia instal·lat el punt d’informació del IV Dia SÀPIENS. Just al costat, però a la llera del riu, el llagut ‘Lo Sirgador’ esperava pacient els primers viatgers. La capital del Baix ebre va viure una jornada plena d’activitats gratuïtes per a tots els públics que té com a eix la divulgació històrica. Des de les 11 h fins a les 23 h, Tortosa va acollir conferències, rutes, visites guiades i activitats de lleure perquè els visitants gaudissin de la festa anual de la revista, que arribà a la quarta edició després de passar per l’Espluga de Francolí, Sant Cugat i Olot.
Els abanderats de Tortosa
Els Abanderats de Tortosa, l'únic grup d'abanderats que existeix a l'Estat Espanyol, van demostrar les seves habilitats darrere de la catedral. El grup va tancar la jornada, i els malabars amb les banderes al so dels timbals i les dolçaines van deixar el miler d'espectadors que hi havia de públic literalment bocabadats.
El llagut 'Lo Sirgador'
De les 11 a 18 h, el llagut 'Lo Sirgador' va solcar les aigües de l'Ebre al seu pas per Tortosa. Al final del dia, l'embarcació havia transportat més d'un miler de persones.
Els tasts a la carpa de l'Escorxador
A la carpa de l'Escorxador hi havia un mercat d'època, jocs per als nens i dues tavernes on es podien degustar productes i vins del Renaixement.
La xerrada de Josep Lladonosa
El cuiner lleidatà Josep Lladonosa va donar a conèixer els secrets de la cuina del Renaixement.
El 'show cooking' de Margaret Nofre
Margaret Nofre, presidenta de Platigot, l’Associació d’Hostaleria i Turisme de Tortosa, al 'show cooking' que va tenir lloc al mercat municipal.
La visita al Museu de Tortosa
La visita guiada al Museu Municipal va ser tot un recorregut per la història de Tortosa.
El guia de la visita al Museu de Tortosa
Més de cinquanta lectors seguien atentament la visita guiada pel Museu de Tortosa, un recorregut en cinc àmbits per la història de la ciutat.
A bord de 'Lo Sirgador'
Des del llagut 'Lo Sirgador' es podien fer unes fantàstiques fotografies de Tortosa.
La conferència de Valentí Gual
Valentí Gual en la conferència sobre bandolerisme a l'època del Renaixement.
Un tast del Renaixement
Preparant plats típics de la Tortosa del Renaixement.
L'hora de dinar
El dinar va acabar amb dolços típics tortosins i vins especiats del Renaixement.
Els blogaires
Els blogaires que van assistir a la jornada, amb Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Josep Lladonosa.
La visita als Jardins del Príncep
La visita guiada als Jardins del Príncep, un espai ple d'escultures de Santiago de Santiago.
Els gossos, també protagonistes
La redactora en cap de SÀPIENS, Sònia Casas, observa divertida el gos d'una de les assistents a la jornada.
Els acompanyants dels Abanderats
Els músics que acompanyaven els Abanderats assagen poc abans de la seva actuació.
El grup de músics
La música va anunciar l'entrada dels Abanderats.
La diversió dels més petits
Els nens es van divertir d'allò més als tallers infantils i a la carpa del Renaixement instal·lada a la plaça de l'Escorxador.