Aquesta tardor es compleixen noranta anys dels fets del Sis d'Octubre de 1934. Noranta anys des que el president Lluís Companys proclamava des del balcó del Palau de la Generalitat "L'Estat Català de la República Federal espanyola", enmig d'un aixecament nacional armat per part de les forces independentistes i d'una revolta social de rabassaires i obrers. Uns fets que, malgrat que van ser sufocats, van tenir un gran impacte en la nostra història.
Per commemorar l'efemèride, la Fundació Reeixida organitzarà un conjunt d'actes per explicar amb profunditat en què va consistir aquell aixecament nacional i popular frustrat, analitzar-ne les causes i les conseqüències i recordar-ne els protagonistes. Un projecte de recuperació de la memòria nacional que es presentarà al Museu d'Història de Catalunya el pròxim 3 d'abril, a les 19 h, en un acte que també servirà per presentar la biografia d'un dels homes que hi van participar, l'aleshores conseller de Governació de la Generalitat, Josep Dencàs.
Intervindran en l'acte Josep M. Solé i Sabaté, catedràtic d'Història contemporània de la Universitat de Barcelona; els autors del llibre Josep Dencàs i Puigdollers. El conseller maleït (1900-1966); l'historiador Jaume Sobrequés, i Oriol Falguera, president de la Fundació Reeixida.