En època ibèrica, més enllà de l'ús per beure i per cuinar en l'àmbit domèstic, el consum d'aigua tenia un paper destacat en activitats artesanals i industrials com la metal·lúrgia, la ceràmica, la construcció i els processos tèxtils, així com en l'agricultura i la ramaderia. Com gestionaven els ibers els recursos hídrics? Busqueu la resposta en la 24a edició del Cap de Setmana Ibèric, que enguany està dedicada a la gestió de l'aigua fa més de dos mil anys.
Recreacions històriques, visites guiades i teatralitzades, tallers, reconstruccions, exposicions, tasts gastronòmics... Els dies 5 i 6 d'octubre, els diferents jaciments de la Ruta dels Ibers acolliran activitats gratuïtes per a tots els públics per celebrar l'esdeveniment més important d'aquest projecte coordinat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Un projecte que agrupa una vintena de jaciments museïtzats, estructurats en set itineraris que mostren els escenaris de cadascun d'aquests pobles arreu de Catalunya.
A les seus de Barcelona, Girona, Empúries, Ullastret i Olèrdola, hi podreu gaudir de jornades de portes obertes i d'activitats per a petits i grans, relacionades amb l'aigua en època ibèrica. La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, a Tornabous, organitza visites guiades per conèixer la història i la recerca arqueològica del jaciment; i el poblat ibèric del Coll del Moro, a Gandesa, i el Kum-Castellet de Banyoles, a Tivissa, celebren visites amb els arqueòlegs responsables de les excavacions, la visita teatralitzada L'aigua corrent, no fa mal a la gent i un tast de la cervesa artesanal Iberika.
Descobriu totes les propostes al web de la Ruta dels Ibers.
