Entre l’abril de 1931 i el gener de 1939, la Generalitat republicana va desplegar una intensa activitat editorial i va editar més de 700 publicacions, entre llibres, opuscles, publicacions periòdiques i cartells. Ara, bona part d'aquest fons ha estat catalogat i digitalitzat pel Govern i es pot consultar en línia al Portal de Dades Obertes.
Entre les més de 400 obres digitalitzades, n’hi ha de tècniques, llibres d’ensenyament, estudis jurídics o d’ordenació territorial, a part de llibres infantils, de música i de teatre. Així, s’hi poden trobar des del Projecte de l’Estatut de Catalunya de 1931 fins al volum Poesia de guerra, El tractament de les fractures de guerra de Josep Trueta, de 1938, o la sèrie de llibres infantils on es van publicar títols com El més petit de tots, de Lola Anglada. Entre les publicacions periòdiques hi ha annals, memòries d’organismes i institucions i edicions com Revista de Psicologia i Pedagogia o Nova Iberia, editada en plena Guerra Civil. També hi ha autors i autores reconeguts per les seves aportacions a la cultura i la ciència, com Pau Vila, Josep Carner, Pere Bosch i Gimpera, els germans Rubió i Tudurí, Anna Murià o Rafael Tasis.
L’arxiu del catàleg es pot descarregar al Portal de Dades Obertes i les publicacions es poden buscar en un cercador complementari per títol, autor/a, any o departament. Fins ara tota aquesta producció editorial no era consultable fàcilment, ja que no es trobava identificada ni integrada en un conjunt sistematitzat. Amb aquesta iniciativa, el Govern ha complert l’objectiu de posar-la en mans de la ciutadania i, alhora, preservar-la, difondre-la i reivindicar-ne el llegat.