Les jornades 'Juntabruixes' reivindiquen la història de la bruixeria a Caldes de Montbui

Els dies 19 i 20 de novembre se celebra la segona edició d'aquestes jornades que recorden la persecució que desenes de dones van patir durant el segle XVII

Fragment de l'exposició 'Lo negoci de les bruixes. El procés de Caldes 1619-1621'
Fragment de l'exposició 'Lo negoci de les bruixes. El procés de Caldes 1619-1621' Ajuntament de Caldes de Montbui

Segons diversos documents històrics, el novembre de 1621 es "tancà" la cacera de bruixes a Caldes de Montbui. En aquestes mateixes dates se celebrarà, del 18 al 20 de novembre, la segona edició de Juntabruixes, unes jornades impulsades pel Museu Thermalia i Cooltur per reivindicar la història i els noms de les desenes de dones que van ser assassinades o torturades al municipi al segle XVII, acusades de bruixeria i heretgia. La trobada vol fer una aproximació al fenomen des d'un doble vessant: d'una banda, històric, per explicar què va suposar la bruixeria a Caldes, i de l'altra, científic, per donar a conèixer les darreres recerques sobre els processos que es van fer a la vila.

L'objectiu de Juntabruixes és parlar d'aquest període des del rigor històric, però tenint presents tots els públics. Per això s'han organitzat activitats per a totes les edats i públics: rutes teatralitzades pels espais de la cacera de bruixes, contada de contes per als més petits i, per als adults, un conjunt de xerrades sobre el fenomen de la bruixeria a Catalunya. Entre els actes, destaca la presentació del llibre La cacera de bruixes a Catalunya. Estudis i documents (1830-2020), de l'historiador Pau Castell, màxima autoritat en l'estudi de la cacera a casa nostra. També podreu gaudir d'un tast d'aiguardents tradicionals medievals i d'una sortida per conèixer les herbes remeieres que van condemnar a la forca moltes dones dels segles precedents. 


Informació pràctica
 

 

Juntabruixes de Caldes de Montbui