La cuina catalana també vol ser Patrimoni de la Humanitat

La segona edició de Mercat de Mercats promourà "la grandesa" de la gastronomia del nostre país

Un dels objectius de la fira és promoure els productes frescos
Un dels objectius de la fira és promoure els productes frescos
19 d'octubre del 2011
Del 21 al 23 d'octubre Barcelona acull la mostra Mercat de Mercats, una fira que en aquesta segona edició compta amb novetats i millores. D'una banda hi haurà una nova protagonista, la cuina catalana, i es presentarà el corpus de les receptes tradicionals del país. La idea és que la cuina catalana opti a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. De l'altra, la fira també incorpora el món vinícola, amb la presència de 16 parades de cellers de vins i caves. I per primera vegada, la mostra compta amb una comunitat convidada. En aquesta ocasió és Galícia, representada pels vins de Ribeiro.

Durant tot el cap de setmana l'avinguda de la Catedral i l'avinguda Francesc Cambó reunirà més de 130 participants entre parades de productes, pagesos, sommeliers, cellers, cuiners, restaurants i bars, entre altres. Junts alimenten un programa amb més de 60 activitats, com ara el tast de tapes del país o activitats gastronòmiques i de lleure. Els organitzadors de la fira, l'Institut Municipal de Mercats (IMMB) i l'Ajuntament de Barcelona, pronostiquen la visita de 200.000 persones a l'esdeveniment —l'any passat en va rebre 180.000.