La gastronomia històrica arriba a Barcelona

El Museu d'Història de la ciutat posarà a la venda productes inspirats en receptes històriques

Cuina medieval
Cuina medieval
29 de juny del 2012
Autor
Juan Carlos Moreno
Què es menjava a la Barcelona de l'època moderna? Aquesta és la pregunta que ha intentat respondre un estudi de recerca històrica i experimental del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Hi han col·laborat la Universitat de Barcelona, pel que fa a la recerca acadèmica, i la Fundació Alícia, dedicada a la innovació tecnològica en cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.

L'objectiu de la iniciativa és no només esbrinar com era la producció, les receptes, els ingredients i els estris de la cuina històrica, sinó sobretot portar-la a la pràctica, recuperar aquells tastos del passat, una forma ben original i saborosa de restituir el patrimoni. I això és el que s'ha fet amb quatre receptes seleccionades per tal d'elaborar-les amb la màxima fidelitat possible i que puguin produir-se més enllà de l'àmbit del Museu i comercialitzar-se. És a dir, que deixin de ser un objecte del passat per esdevenir de nou una realitat i, qui sap, potser també incorporar-se al flux de la innovació culinària.

Les quatre receptes escollides en aquest projecte són les de la salsa de tomàquet, la xocolata, les neules i el mostatxó. Els productes històrics es distribuiran en botigues gurmet de tot Catalunya amb la imatge de marca del Museu a l'envàs.