La música antiga es converteix, un any més, en la banda sonora de l’estiu al nord del país. Del 29 de juny al 26 d’agost, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) 2018 presenta un total de 52 concerts a 37 municipis de les comarques pirinenques, Andorra i la Catalunya del Nord. El FeMAP, que celebra la vuitena edició i que s'ha consolidat com el festival més gran d'Europa en aquesta especialitat, porta solistes i grups prestigiosos a escenaris icònics, com les esglésies medievals de la zona. Enguany s'hi han incorporat municipis com Pesillà de la Ribera (Rosselló) o Saldes (Berguedà).
L’Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat donaran el tret de sortida al certamen amb el concert ‘Joan Cererols: hereu dels polifonistes, precursor de l'escola barroca de Montserrat’, a la catedral de la Seu d’Urgell el 29 de juny, a les 21 h. A partir d’aleshores, es podrà gaudir de representacions com ‘Ressons de l’antiga Europa’, a càrrec del Cor de Noies de l’Orfeó Català (5 i 6 de juliol); ‘Haydn i Mozart: L’equilibri perfecte’, amb el Quartet Teixidor (14 i 15 de juliol); ‘Vivaldi: Quatre Estacions’, amb Pyrenaeus Ensemble (27 i 28 de juliol); ‘Dulces resonabat sonus: La música a la capella reial de Martí l’Humà’, amb Locus Desperatus (17 i 18 d’agost), o 'Cantigues de Catalunya i la Cort d’Alfons X el Savi', a càrrec de l'arquitecte i especialista de la música de l'Espanya medieval Eduardo Paniagua (23 i 24 d'agost).
El FeMAP també inclou altres activitats, com les cinc sessions del 'GastroFilm', un cicle dins del festival en què es combinen projeccions cinematogràfiques amb degustacions de productes locals o visites guiades als escenaris dels concerts. I per a qui vulgui aprofitar el festival per visitar la zona, s'ofereixen paquets turístics amb allotjaments.
Si voleu més informació, consulteu el web del FeMAP.