Amb la finalitat de salvaguardar restes, llocs i monuments de civilitzacions antigues, l'any 1972 la Unesco va fer una crida per regular i conservar el patrimoni cultural i natural mundial, amb un èxit sense precedents. Des d'aleshores i fins a dia d'avui, s'han anat succeint reconeixements de patrimoni de la humanitat arreu del món que han servit per posar en valor els grans tresors històrics. El curs ‘Patrimonis arqueològics de la humanitat', que ofereix la Universitat de Barcelona (UB), repassa aquests indrets i com ha afectat la designació de la Unesco al seu desenvolupament.
Al llarg de les sessions, els professors repassaran els béns mundials d'interès arqueològic repartits pels cinc continents, per entendre'n i analitzar-ne el valor patrimonial i observar com treballa l'organització en la catalogació, preservació i promoció de llocs específics del planeta.
El curs comença l'1 de febrer i finalitza el 5 d'abril. Repartit en 10 sessions setmanals, les classes es fan els dimecres, de 10 a 12 h, a la seu de la UB a la Casa Jeroni Granell de Barcelona.