Les Humanitats, més vives que mai a la UOC

Tot i que des de molts sectors es vol acabar amb aquests estudis per la manca de sortida laboral, els acadèmics reclamen la necessitat de mantenir un espai universitari obert al pensament crític

El fresc 'Ciceró arenga Cattilina', de Cesare Maccari
El fresc 'Ciceró arenga Cattilina', de Cesare Maccari
13 de gener del 2016
Autor
Redacció
Un dels debats més vius els darrers anys qüestiona la utilitat dels estudis d'Humanitats. Des d'una vessant utilitarista, molts consideren que els coneixements que aporten aquestes disciplines no són útils de cara al món laboral. No obstant això, són altres les veus que defensen la necessitat de formar-se, independentment de l'ofici que es durà a terme en el futur, per interpretar i comprendre la realitat o aprendre a desenvolupar un pensament crític, unes eines que, d'altra banda, són versàtils i poden adaptar-se a diferents perfils professionals.

En aquest sentit, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) aposta per impulsar els seus estudis de grau d'humanitats, que permet a l'estudiant aprofundir en el món de la cultura i de les arts contemporànies. Amb una voluntat formativa, encaixa bé amb molts perfils professionals del món acadèmic, social, econòmic o polític actual. També permet una sòlida formació en la recerca acadèmica i la continuïtat cap a l'obtenció del doctorat. Aquests estudis estan pensats per totes aquelles persones que volen endinsar-se des d'una perspectiva humanística, és a dir, reflexiva i crítica, en el món de l'art, de la literatura o de la història.

Per tal d'explicar amb detall el pla d'estudis, la UOC ha organitzat una sessió informativa el pròxim 20 de gener a les 18:00 h. a la seu del centre.