Sant Climent de Taüll està d'estrena. En el marc de l'Any Taüll, la commemoració dels 900 anys de la consagració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí, ha inaugurat Lux Mundi, un nou màping que permet veure una reinterpretació artística de les seves famoses pintures romàniques.
Una experiència audiovisual única que ha estat possible gràcies a la creativitat digital de quatre estudis catalans de rellevància internacional. L'artista visual Alba G.Corral, l'estudi Hamill Industries, el duo Desilence i l'artista emergent MASSO han reinterpretat, des del seu punt de vista artístic i mitjançant noves tecnologies, els frescos originals de l'absis de l'església, que es conserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i de què es pot gaudir in situ gràcies a un màping creat ara fa deu anys.
El resultat, acompanyat d'una banda sonora de Tarta Relena que actualitza el cançoner tradicional de la Mediterrània, és el nou màping Lux Mundi, que combina patrimoni i tecnologia digital i que representa un pont entre el segle XI i el present, amb l'objectiu de projectar una mirada cap al futur. El nou màping es pot visitar durant els caps de setmana i festius a l'església de Sant Climent de Taüll. Les entrades ja es poden adquirir al web del Centre del Romànic del Consorci de la Vall de Boí.