Un picantó gegant farcit amb una llauna de cervesa Moritz va recórrer part de la Ronda de Sant Antoni ahir al vespre. El precedia una banda que interpretava peces de Carles Santos amb tenores i, per darrera, una dotzena de sis-cents tancava la comitiva. Després, la façana dels números 41-47 de l'avinguda va desaparèixer sota una cascada d'espurnes. D'aquesta manera Moritz va declarar inaugurat un espai que ha tardat anys en fer-se palpable. Un somni, un nou símbol per a la ciutat que l'arquitecte francès Jean Nouvel ha rescatat per al segle XXI.
Ulleres de pasta grosses, metxes rosses, americanes amb corbata, texans, bambes, caçadores, vestits curts d'escot paraula d'honor, malles, pantalons estrets o boines estrafalàries es van trobar per tastar els 4.500 m2 de la nova fàbrica. Dretes, esquerres, centres, clàssics, moderns, polítics, professionals liberals, cuiners i un pica-pica de l'estament artístic del país van pujar i baixar escales entre converses, rialles, algun platet i una canya made in Barcelona.
A partir del 12 de desembre la ciutat comptarà amb un petit centre comercial de la gastronomia. Un espai obert els 365 dies de l'any des de les sis del matí i fins a les tres de la matinada en el qual la cuina catalana i l'alsaciana es trobaran al plat. Al soterrani, un restaurant d'alta gamma compartirà metres quadrats amb una petita factoria artesana de cervesa, on s'elaboraran 60 hectòlitres de cervesa fresca sense pasteuritzar a la vista dels assistents. La posada en escena de tot el conjunt equilibra tradició i modernitat, l'estructura i relíquies de la vella fàbrica oberta el 1856 i en funcionament fins al 1978 s'alternen amb cartells lluminosos, plafons i jocs de miralls que fan l'espai més confortable.
Un jardí vertical arrelat en un mur comunica el pis inferior amb la planta baixa, on el visitant transitarà per una microcerveseria, un restaurant més informal, un bar de vins, la barra més llarga de la ciutat (25 metres), un museu, una aula gastronòmica, una fleca Triticum, una botiga Mortiz i diversos espais polivalents per a exposicions i conferències. La direcció gastronòmica és a mans de Jordi Vilà, xef del restaurant Alkímia de Barcelona (amb una estrella Michelin), que acabarà traslladant l'establiment a la fàbrica Moritz.
Els convidats a l'acte d'ahir ja van poder tastar la kartoffelsalat (amanida de patata alemanya), botifarres alsacianes, xucrut del Berguedà, flammkuchen (coca germànica), capipota, sípia amb mandonguilles, bretzels, calamars a l'andalusa, pebrots del Padrón, croquetes de pernil, bunyols de bacallà, ensalada russa o peix fregit que formaran part de l'oferta informal del lloc. I mentre el 12 de desembre no arriba, tothom està convidat a l'aperitiu popular que Mortiz organitza diumenge 4 de desembre per començar a fer boca.
Ulleres de pasta grosses, metxes rosses, americanes amb corbata, texans, bambes, caçadores, vestits curts d'escot paraula d'honor, malles, pantalons estrets o boines estrafalàries es van trobar per tastar els 4.500 m2 de la nova fàbrica. Dretes, esquerres, centres, clàssics, moderns, polítics, professionals liberals, cuiners i un pica-pica de l'estament artístic del país van pujar i baixar escales entre converses, rialles, algun platet i una canya made in Barcelona.
A partir del 12 de desembre la ciutat comptarà amb un petit centre comercial de la gastronomia. Un espai obert els 365 dies de l'any des de les sis del matí i fins a les tres de la matinada en el qual la cuina catalana i l'alsaciana es trobaran al plat. Al soterrani, un restaurant d'alta gamma compartirà metres quadrats amb una petita factoria artesana de cervesa, on s'elaboraran 60 hectòlitres de cervesa fresca sense pasteuritzar a la vista dels assistents. La posada en escena de tot el conjunt equilibra tradició i modernitat, l'estructura i relíquies de la vella fàbrica oberta el 1856 i en funcionament fins al 1978 s'alternen amb cartells lluminosos, plafons i jocs de miralls que fan l'espai més confortable.
Un jardí vertical arrelat en un mur comunica el pis inferior amb la planta baixa, on el visitant transitarà per una microcerveseria, un restaurant més informal, un bar de vins, la barra més llarga de la ciutat (25 metres), un museu, una aula gastronòmica, una fleca Triticum, una botiga Mortiz i diversos espais polivalents per a exposicions i conferències. La direcció gastronòmica és a mans de Jordi Vilà, xef del restaurant Alkímia de Barcelona (amb una estrella Michelin), que acabarà traslladant l'establiment a la fàbrica Moritz.
Els convidats a l'acte d'ahir ja van poder tastar la kartoffelsalat (amanida de patata alemanya), botifarres alsacianes, xucrut del Berguedà, flammkuchen (coca germànica), capipota, sípia amb mandonguilles, bretzels, calamars a l'andalusa, pebrots del Padrón, croquetes de pernil, bunyols de bacallà, ensalada russa o peix fregit que formaran part de l'oferta informal del lloc. I mentre el 12 de desembre no arriba, tothom està convidat a l'aperitiu popular que Mortiz organitza diumenge 4 de desembre per començar a fer boca.