El Parc Astronòmic del Montsec homenatja Pink Floyd

Aquest 2024, a l'observatori d'Àger es pot veure i sentir l'album 'The Dark Side of the Moon', dedicat a la Lluna, en una projecció especial en el cinquantè aniversari de la seva publicació

1 de juliol del 2024
Autor
Carla Galisteo Valera

El Parc Astronòmic del Montsec, ubicat al municipi d'Àger (la Noguera), projecta, fins a finals de desembre del 2024, l'espectacle The Dark Side of the Moon ('La cara fosca de la Lluna'); una producció inspirada en la que es va fer ara fa cinquanta anys per presentar l'àlbum més icònic de la banda britànica Pink Floyd.

No és cap casualitat que s'hagi triat aquesta ubicació. La presentació a la premsa d'aquest àlbum, inspirat en l'univers, es va celebrar al Planteri de Londres, el 23 de febrer del 1973. Aquell va ser un acte polèmic ja que els mateixos membres de la banda no s'hi van presentar. Tot i que la política del grup era anti-establishment,la seva absència va generar moltes crítiques. Aquesta vegada, però, serà diferent. Amb l'ajuda de la tecnologia moderna s'ha creat un espectacle visual exclusiu per als cent planetaris d'arreu del món on es projecta. Es tracta d'una combinació d'imatges impressionants del sistema solar i més enllà, que es reprodueixen durant 42 minuts mentre sona la versió 5.1 remasteritzada The Dark Side of the Moon.

Immersió a la Lluna

El Parc Astronòmic del Montsec ofereix una experiència immersiva realitzada amb les darreres tecnologies ideal per als fans de Pink Floyd, però també enriquidora per als que volen aproximar-se a la música d'aquesta històrica banda birtànica. No solament es reprodueixen els deu temes del disc, sinó que a més s'ofereix informació extra per recordar al públic qui van ser Syd Barrett, Roger Waters, Richard Wright i Nick Mason, fundadors del grup, i el paper que va tenir el Planetari de Londres en la història del disc, un dels àlbums més venuts de tots els temps.

La projecció es pot gaudir durant tot el 2024, fins a finals de desembre. Les entrades estan disponibles al web del Parc Astronòmic i inclouen la projecció de Pink Floyd i les diferents activitats del Parc, com l'observació del cel amb telescopi.