Un equip d'arqueòlegs ha trobat les restes perfectament conservades d'un poble al Regne Unit que es va incendiar fa 3.000 anys. Quan els seus habitants van fugir, part dels edificis que es van cremar van quedar enfonsats a la vora d'un riu, fet que n'ha permès una increïble conservació. L'assentament ha rebut el nom de Must Farm i es troba a prop de l'actual ciutat de Whittlesey.
La troballa, que ha permès conèixer com vivia la gent a l'edat del bronze a Europa, ha estat publicada per l'Institut McDonald de Recerca Arqueològica de la Universitat de Cambridge en dos volums. Mark Knight, coautor del reportatge, assegura que els habitants de l'època eren bons dissenyadors i constructors de cases, i que van aconseguir dissenyar habitatges molt resistents i funcionals malgrat la humitat de la terra i de la zona. Es tracta d'una de les troballes més valuoses en aquest àmbit, ja que permet conèixer millor com era la vida dins les cases de l'Anglaterra de fa 3.000 anys i entendre com eren, per exemple, la gastronomia i la dieta dels seus habitants.
Les restes d'àpats sense acabar, d'animals abandonats i d'altres pertinences han confirmat que l'incendi va fer abandonar ràpidament el poblat. Entre les peces localitzades, destaquen roba, artefactes de fusta i de metall, recipients de ceràmica i una vuitantena de perles. Un fet que ha cridat l'atenció dels investigadors és que, a més dels objectes fets pels mateixos habitants locals, s'han trobat objectes de diferents orígens, especialment, perles provinents de l'Iran i galledes de bronze, possiblement, provinents d'Irlanda.