La Sardenya nuràgica, al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Després de passar per diversos museus europeus, arriba al MAC Barcelona l'exposició 'Sardenya. L'illa megalítica'

'Sardenya. L'illa megalítica', la nova exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya
'Sardenya. L'illa megalítica', la nova exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya MAC
17 d'abril del 2025
Autor
Carla Galisteo Valera
Guardar a favorits

Sardenya és la segona illa més gran de la Mediterrània, només després de Sicília. Al llarg de la història, aquesta illa s'ha configurat com un enclavament marítim clau i ha jugat un paper destacat en l'intercanvi cultural entre les diferents civilitzacions que han habitat el Mare Nostrum

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) acaba d'inaugurar, a la seva seu de Barcelona, l'exposició internacional Sardenya. L'illa megalítica, que arriba a Catalunya després de passar per diversos museus europeus. La mostra presenta un conjunt d'objectes arqueològics localitzats en diversos indrets i conservats en diversos museus de l'illa italiana. Peces úniques  com les estatuetes femenines associades al culte neolític de la deessa mare, exvots de bronze que representen personatges de la civilització nuràgica o el misteriós gegant II Pugilatore, que, amb gairebé dos metres d'alçada i 3.000 anys d'antiguitat, és un dels exemples més destacats del conjunt d'escultures de tipus nurag que es coneix com a gegants de Mont'e Prama.

Per oferir una immersió total en la cultura nuràgica, Sardenya. L'illa megalítica inclou maquetes i reconstruccions en 3D que permetran als visitants recórrer tots els paisatges de l'illa que la protagonitzen. Podeu visitar-la fins al 2 de novembre del 2025.