Torna la Fira Mata-degolla de Sant Quintí de Mediona

El diumenge 10 de novembre la vila acollirà la 16a edició d’aquest esdeveniment, un viatge en el temps fins al 1714

Representació històrica a la fira Mata-degolla de Sant Quintí
Representació històrica a la fira Mata-degolla de Sant Quintí Aureli Diaz - Sant Quintí de Mediona
6 de novembre del 2024
Autor
Redacció

El 10 de novembre, Sant Quintí de Mediona viatja en el temps fins al 1714. Aquell any, el Penedès va negar-se a pagar un nou impost a la corona espanyola, cosa que va fer enfurismar el bàndol borbònic i va desencadenar l’enviament de 2.500 soldats a Sant Quintí de Mediona, que, un cop arribats al municipi, cremarien quasi tota la població.

La Fira Mata-degolla commemora les viles cremades l’any 1714, i explica com era la vida a Sant Quintí de Mediona al segle XVIII. Un esdeveniment que combina les representacions històriques i l’ambientació del municipi amb el mercat de productes artesans, zones lúdiques dirigides als infants i espais per al descans.

Una edició més familiar i festiva

Entre les principals novetats d’enguany, la Fira Mata-degolla incorporarà espais i activitats adreçades a les famílies i els infants, amb l’objectiu d’oferir una proposta amable per a tots els públics. Així, es delimitaran zones lúdiques amb jocs i activitats per als més menuts, i s’ampliarà l’oferta d’activitats amb un espectacle itinerant sobre la transhumància amb animals de fusta, que recorrerà els diferents espais de la fira interactuant amb els infants.

A aquestes activitats s’hi sumaran les més tradicionals, com l’ambientació dels carrers de Sant Quintí de Mediona (que mostrarà com era la vida al poble abans de l’arribada de l’exèrcit borbònic), els oficis de l’època i les actuacions a càrrec del grup folklòric local del Ball d’en Serrallonga. També podreu gaudir d’una visita guiada pel nucli antic en què coneixereu l’evolució històrica de la vila des del seu origen com a priorat benedictí fins als fets del 1714. La visita és gratuïta, però cal inscripció prèvia al web de Sant Quintí de Mediona.