Tortosa celebra la Festa de les Revistes

Les revistes SÀPIENS, DESCOBRIR i CUINA organitzen una jornada plena d'activitats històriques, patrimonials i gastronòmiques el pròxim 3 de maig

Tortosa des del castell de la Suda
Tortosa des del castell de la Suda
7 d'abril del 2014
Autor
Carla Galisteo
Després de l'èxit que va tenir la celebració del dia SÀPIENS a Tortosa el passat 2013, enguany la ciutat acollirà la primera Festa de les Revistes, que tindrà lloc el 3 de maig. Es tracta d'una jornada cultural organitzada per les tres revistes del grup Sàpiens Publicacions: SÀPIENS, DESCOBRIR i CUINA amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa.

El programa de la festa està ple d'activitats relacionades amb les temàtiques de les tres publicacions: la història, els viatges i la cuina. Així, els visitants podran realitzar una ruta fotogràfica per Tortosa organitzada per la revista DESCOBRIR; assistir a conferències sobre ‘La ciència en el Renaixement' i ‘La disputa de Tortosa' de la mà de la revista SÀPIENS, i participar en demostracions, classes magistrals i degustacions de cuina sefardita i de vi caixer sota l'organització de la revista CUINA.

També s'oferiran visites guiades a l'Observatori de l'Ebre, a la catedral de Tortosa, al convent de Santa Clara i al call jueu, així com una ruta de navegació fluvial pel riu Ebre a bord del llagut ‘Lo Sirgador'. A més, durant tot el dia hi haurà portes obertes al Museu de Tortosa, al Centre d'Interpretació del Renaixement, als Jardins del Príncep i al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa.

La Festa de les Revistes coincidirà amb l'Expoebre, la Fira Multisectorial de les Terres de l'Ebre que aquest 2014 arriba a la setantena edició. Aquesta fira, que aplega gairebé 200 expositors, és gratuïta i es podrà visitar entre els dies 1 i 4 de maig al recinte firal de la ciutat.

Amb motiu de la festa, l'Ajuntament de Tortosa ha impulsat diversos paquets turístics d'allotjament a l'Hotel Corona per als visitants de fora de la ciutat. Inclou un àpat tradicional al restaurant Paiolet, un tast de productes de la zona i una visita al taller artesanal "Calaix de Sastre". Una segona opció inclou un taller de cuina amb dinar inclòs i un paquet d'obsequis de productes de la terra.