El Museu Etnològic i de Cultures del Món organitza un any més el cicle Trencadís Literari, amb una edició en format virtual que porta per lema Una mirada antropològica a través de la literatura. L'objectiu és debatre sobre els límits de la societat a través de l'obra de Salvador Macip, Pablo Martín Sánchez, Carme Torras, Jaume C. Pons Alorda i Francesc Miralles. El cicle, que està dirigit per l’escriptor i periodista Martí Gironell, té el programa següent:
- 4 de març:Fills de la setena onada, de Salvador Macip. És la història de dos joves de 16 anys als quals la vida els canvia radicalment amb l’aparició d’uns guardians que consideren a un d’ells un ésser especial modificat genèticament.
- 18 de març:Diario de un viejo cabezota, de Pablo Martín Sánchez, narra la història més aviat apocalíptica d’un vell escriptor de Reus que, durant el desallotjament de la península Ibèrica per motius geoestratègics, es troba amagat en un antic manicomi amb un grup de persones.
- 31 de març: El llibre Enxarxats, de Carme Torras, explica el descobriment d’un món secret i ocult que deixa entreveure a la Júlia, una universitària que torna dels Estats Units, el gran control i els perills d’internet.
- 14 d’abril: Jaume C. Pons Alorda parlarà de la seva obra Ciutat de Mal. Reflexionarà sobre els rols d’identitat i de gènere que existeixen a una ciutat futura, dirigida per una persona misteriosa, on la història de tres personatges dinamitarà totes les convencions establertes.
- 21 d’abril: Francesc Miralles tanca el cicle amb La biblioteca de la Luna, una obra protagonitzada per Verne, que està enamorat de la seva millor amiga Moira, una noia que treballa al primer hotel de la Lluna. Deixarà el planeta per reunir-se amb ella, on descobrirà aspectes que no s’esperava, tant de Moira com d’ell mateix.
Les diferents xerrades s’emetran els dies corresponents, a les 19 h, en línia al Facebook del Museu Etnològic i de Cultures del Món.