Tres universitats s'alien per oferir un màster sobre la Mediterrània antiga

Es tracta d'uns estudis d'especialització amb una mirada transversal a la història antiga i una aposta per les noves tècniques digitals

Detall de l''Atles català' que mostra la Mediterrània -  Wikimedia Commons
Detall de l''Atles català' que mostra la Mediterrània - Wikimedia Commons Wikimedia Commons
26 de juny del 2017
Autor
Redacció

El pròxim 18 d'octubre comencen les classes del Màster universitari de la Mediterrània Antiga, organitzat conjuntament per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat d'Alcalá de Henares (UAH). Les tres institucions s'han aliat per crear un plantejament dels estudis innovador: a diferència de l'aproximació clàssica a l'antiguitat limitada al món grecollatí, aquest programa formatiu incorpora les cultures d'Egipte i el Pròxim Orient i les equipara amb l'estudi de Grècia i Roma. D'aquesta manera, l'estudiant rebrà una formació interdisciplinària i transversal que inclou múltiples perspectives: històrica, arqueològica, antropològica, filològica, etc.

Aquest màster també fa una aposta decidida pel que es coneix com a 'e-Humanitats', les aplicacions digitals als estudis de lletres. Així, els estudiants empraran eines com com ara les wikis (que afavoreixen el treball col·laboratiu i fan de la interpretació i la redacció una activitat de grup que pot quedar també a disposició de la resta de membres de l'assignatura, essent útils per a tot el col·lectiu), els blogs (que funcionen com portafolis de les assignatures), multiblogs (eina similar a Twitter), langblogs (eina de vídeo per a poder fer i avaluar presentacions de l'alumnat) o les eines integrades en les aplicacions de Google Drive (que permeten compartir i treballar en xarxa).

Per a més informació, podeu visitar el web dels estudis.