Trobats dos grans mosaics en unes obres escolars a França

L'equip arqueològic ha excavat una domus romana i un edifici públic en ús fins al segle I dC

Les restes arqueològiques concreten la riquesa de l'antiga Ucetia entre els segles I aC i VII dC. -  Wikimedia Commons
Les restes arqueològiques concreten la riquesa de l'antiga Ucetia entre els segles I aC i VII dC. - Wikimedia Commons Wikimedia Commons
3 d'abril del 2017
Autor
Laura Guarda

Les obres de dues escoles al municipi d'Uzès (França) han comportat la troballa de dos mosaics romans pertanyents a un edifici públic de l'època i a una domus unifamiliar. Segons l'Institut Nacional de Recerques Arqueològiques Preventives del país, és probable que l'edifici públic fos usat fins a finals del segle I dC. El mosaic d'aquest espai presenta un medalló central envoltat d'un ànec, un mussol, una àguila i un cérvol i està rodejat amb la representació d'esvàstiques i ones.

La domus
Diverses gerres s'han trobat en l'altre l'edifici de més de 500 metres quadrats, fet que apunta a un espai reservat per a l'elaboració o producció de vi. Entre algunes de les troballes, s'ha localitzat una sala amb el sòl ornamentat amb dofins i un hipocaust, un sistema de calefacció dels antics romans. Amb tot, les restes arqueològiques aparegudes en aquest projecte d'instal·lacions escolars concreten la riquesa de l'antiga Ucetia entre els segles I aC i VII dC.