Troben eines de fa un milió d'anys a Tarragona

El jaciment de la Boella és un dels "arxius més antics de l'evolució humana a Catalunya"

 -  IPHES
- IPHES IPHES
15 de juny del 2016
Autor
Redacció
Guardar a favorits
Arqueòlegs de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) han trobat al jaciment de la Boella, a la Canonja (Tarragona), una cinquantena de peces de sílex molt ben conservades que es remunten a entre 800.000 i un milió d'anys enrere. "Es tracta d'un dels arxius més antics de l'evolució humana a Catalunya", ha afirmat Josep Vallverdú, codirector de l'excavació i investigador de l'IPHES. El bon estat de conservació de les eines permetrà documentar les característiques tecnològiques del conjunt arqueològic.

A part de les peces tallades, els investigadors han trobat restes d'ossos de grans dimensions, com banyes de cèrvids o el fèmur d'un rinoceront, que ofereixen informació sobre la fauna prehistòrica.

Les restes de fauna, també molt ben conservades, facilitaran la interpretació paleoecològica dels ecosistemes fluvials i deltaics de la conca del Francolí. "Aquests tipus de coneixements són inèdits en les nostres contrades i són continguts singulars per explicar l'evolució humana i dels ecosistemes en la història recent de la Terra", ha assegurat Vallverdú.