Una aplicació permet accedir al patrimoni arqueològic de Barcelona

La nova Carta Arqueològica de Barcelona recull els punts d'interès arqueològic de la ciutat en un inventari virtual

Barcino
Barcino
11 de desembre del 2012
Autor
Carla Galisteo
L'Institut de Cultura de Barcelona (Icub)ha presentat la Carta Arqueològica de Barcelona, un inventari virtual del passat històric de la ciutat que ofereix tota la informació i documentació disponible sobre el seu patrimoni arqueològic. Es tracta d'un cercador d'informació que permet als usuaris d'Internet accedir de forma gratuïta a una completíssima guia de cadascun dels jaciments històrics que s'han descobert i investigat a la ciutat.

Aquesta eina, única a Europa, comprèn un total de 3.333 punts d'interès arqueològic, que representen prop del 70% del total de troballes de la ciutat i que pretén ampliar-se amb el temps. La carta abasta una línia cronològica que va des de la Prehistòria fins a la Guerra Civil Espanyola, i està orientada a l'anàlisi, el diagnòstic i l'avaluació del subsòl i del patrimoni construït al llarg de tot aquest temps. Els diferents jaciments històrics es presenten situats en un mapa de la ciutat que permet desplegar una completa fitxa d'anàlisi i de documentació de cada indret. Aquestes fitxes no només expliquen la història i descriuen com eren en el seu temps els diferents punts d'interès, sinó que incorporen també 750 memòries científiques de les investigacions que s'hi ha dut a terme.

Precisament pel tipus de continguts que emmagatzema, la Carta Arqueològica està especialment pensada per a la consulta de professionals que puguin necessitar aquestes dades per als seus treballs, tals com historiadors, arquitectes o enginyers, però està igualment oberta a totes les persones interessades en el coneixement dels espais que han estat objecte d'una investigació arqueològica.