Viatge a la història de Montserrat

Propostes per celebrar la festa de la patrona de Catalunya a la muntanya més mítica del país

El monestir de Montserrat
El monestir de Montserrat
18 d'abril del 2012
Autor
Oriol Oliva
Sabeu què tenen en comú quatre bandolers catalans, un sarcòfag egipci i les obres dels mestres de la pintura moderna? La resposta la trobareu a la muntanya de Montserrat. I és que aquesta particular serra es manté fidel a la seva tradició de puntal de la cultura i ofereix als visitants la possibilitat de gaudir de la història mentre es descobreixen tots els racons d'una de les cares més conegudes de Catalunya.

Aquesta oferta combina propostes diferents i pensades per a totes les edats i els gustos. Els que volen conèixer la tradició sacra de Montserrat poden endinsar-se per la ruta de la Santa Cova o resseguir el dia a dia dels monjos montserratins amb la proposta de l'Espai Audiovisual. Els amants de l'art tenen l'opció de contemplar un museu que està considerat com un dels referents nacionals i que combina pintura, escultura i dibuixos i també algunes selectes peces d'arqueologia. Finalment, la Ruta dels bandolers permet als més petits de la casa fer una excursió en què, amb la companyia d'un guia, es descobreix el Parc Natural.

I ara, aquestes propostes són més accessibles que mai. I és que amb motiu de la celebració de la patrona de Catalunya, el cremallera de Montserrat ofereix un 2x1 de dilluns a divendres entre el 19 i el 27 d'abril. A més, també hi ha l'opció d'adquirir bitllets combinats del cremallera amb els funiculars, el Museu de Montserrat o l'Aula Natura, entre altres opcions. Tot un incentiu per decidir-nos a fer l'ascensió a Montserrat amb cremallera. Durant el trajecte, el tren passa per diversos túnels i ponts, com ara el del Centenari, sobre el riu Llobregat, o el de les Guilleumes, des del qual s'observa a la perfecció el perfil escarpat de la muntanya. Després de 15 minuts, el cremallera arriba a l'estació de Montserrat, ubicada sota la plaça de la Creu.