Al llarg de la seva història, Reus ha vist néixer personalitats com Antoni Gaudí o Marià Fortuny, i el seu paisatge urbà ha destacat per la presència abundant de l'estil modernista. Per donar a conèixer la riquesa del seu patrimoni i donar un impuls al turisme, la capital del Baix Camp organitza la iniciativa ‘Vis!t Reus’, una polsera que permet entrar als cinc espais més importants i simbòlics de la ciutat. El Gaudí Centre, el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, el Museu d'Arqueologia, el Museu de Reus i el campanar de l’església prioral de Sant Pere són els espais que es poden visitar lliurement sempre que es porti aquest accessori al canell.
La polsera, que es pot comprar al Gaudí Centre, està pensada per a totes les edats i té un preu de 12 € per als adults entre 15 i 64 anys, de 8 € per als joves entre 9 i 14 anys i majors de 65, i gratuïta per als més petits. Aquests preus suposen un 50% de descompte en el preu total de les entrades als cinc espais. A més, fins al 30 de setembre, la campanya s'anomena ‘Vis!t Reus Summer’, i té com a objectiu la promoció de diversos productes turístics com la Ruta del Vermut. També ofereix un paquet d’escapades amb allotjament als hotels de la ciutat i l'ampliació de dies i horaris de visita del patrimoni.
Per a més informació, descarregueu-vos aquí el fullet en PDF.
Gaudí Centre
El Gaudí Centre és l'únic centre d'interpretació dedicat a la vida i l'obra de Gaudí. Es tracta d'un homenatge que la ciutat natal de l'arquitecte ha volgut dedicar al seu fill més universal.
L'edifici disposa de grans innovacions tecnològiques expositives com, per exemple, maquetes tàctils interactives, entre moltes altres sorpreses. La visita es fa amb una audioguia.
Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata
L'Institut Psiquiàtric Pere Mata va ser un dels grans projectes de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Es va començar a construir l'any 1898, marcant l'inici de la brillant etapa modernista de la ciutat de Reus.
La polsera dona accés a una visita audioguiada pel pavelló dels Distingits, destinat als pacients amb més poder econòmic. És l'espai que destaca més dins d'aquest edifici, actualment considerat una de les joies del modernisme. La riquesa ornamental fa del pavelló dels Distingits una sala excepcional.
Museu d'Arqueologia
Les exposicions del Museu d'Arqueologia mostren les troballes paleontològiques i arqueològiques més representatives de les cultures que al llarg de la història han habitat la zona de Reus i els voltants. D'aquesta manera, els visitants poden veure de primera mà l'evolució del municipi al llarg de milers d'anys d'història.
A més de l'extensa col·lecció permanent, el museu també ofereix la visita a diverses exposicions temporals i itinerants de temàtiques variades, que acull al llarg de l'any.
Museu de Reus
Aquest espai és la seu del museu que està dedicada plenament a l'art i la història de la ciutat. Una de les col·leccions més interessants que s'hi mostren és 'Ara toca festa!', amb els elements tradicionals de les festes de la ciutat, com ara els gegants, els castellers, els diables, els nans...
Una altra de les exposicions que es poden visitar actualment és 'L'elixir daurat'. La temàtica de l'exposició gira al voltant de la producció d'oli d'oliva, una activitat que, històricament, ha tingut molta tradició a la zona.
Campanar de l'església prioral de Sant Pere
Amb la polsera de 'Vis!t Reus', es pot gaudir d'una experiència única que permet ser espectador, des del punt més alt de la ciutat, d'unes vistes magnífiques de la població i dels voltants, des de la costa fins a les muntanyes.
El campanar de l'església prioral de Sant Pere es pot veure des de molts racons de la ciutat. És una torre d'estil gòtic i planta hexagonal que fa, ni més ni menys, 62 metres d'alçada. Té un total de set pisos, amb grans finestrals al cinquè i al sisè. Actualment, encara conserva les campanes de la ciutat.