Vols descobrir la gastronomia dels faraons?

Sortegem 5 entrades dobles per tastar-la al Museu Egipci de Barcelona

Plats cuinats a l'estil del faraons
Plats cuinats a l'estil del faraons
28 de juliol del 2011
Autor
Joan Carles Moreno
Piràmides, grans temples, necròpolis reials, el Nil... Tot a l'antic Egipte transmet una voluntat d'eternitat que encara avui dia impressiona. Fins a l'extrem que moltes vegades oblidem a les persones que van construir totes aquestes meravelles. Què sabem d'elles? Coneixem les seves creences, sí, però com era el seu dia a dia, la seva quotidianitat? Per exemple, què menjaven?

Per respondre aquesta darrera qüestió el Museu Egipci de Barcelona organitza ‘El banquet etern: l'alimentació a l'antic Egipte' un itinerari gastronòmic que totes les nits de divendres d'estiu —i fins al mes d'octubre— permet endinsar-se d'una manera diferent en aquella mil·lenària civilització. I ho fan mitjançant un recorregut temàtic per les sales del museu de la mà de la doctora Gemma Castro, especialista en gastronomia faraònica, i de l'egiptòloga Núria Castro, experta en vida quotidiana a l'antic Egipte.

Sota la seva guia i amb les seves explicacions, la visita desvetlla els secrets de la dieta faraònica i de l'art culinari d'aquella fascinant època. I perquè les explicacions siguin més entenedores, què res millor que passar de la teoria a la pràctica? Al finalitzar la visita, a la terrassa del museu, els visitants són convidats a tastar una sèrie de plats inspirats en els de la terra del Nil, com els tramussos, l'hummus, la figa fresca amb pernil d'ànec o els dàtils farcits, i tot regat per vi dels faraons i en un ambient distés i relaxat.

Si voleu assistir-hi, sortegem 5 entrades dobles entre els nostres lectors. Més informació a l'apartat 'concursos' de sapiens.cat.