Comença el rodatge de 'Batalla monumental'

El gran concurs sobre el patrimoni català estrena format televisiu i s'emetrà a TV3 durant el primer trimestre del 2021 en horari de 'prime time'

Els dotze monuments de 'Batalla monumental'
Els dotze monuments de 'Batalla monumental'

Càmeres i acció! Si fa uns dies l'equip de gravació es va instal·lar als castells de Miravet i Cardona per rodar el primer capítol de Batalla monumental, aquesta setmana aterrarà al jaciment d'Empúries i a Tàrraco, dos dels dotze monuments que competiran per ser el nou monument favorit dels catalans. En aquesta nova edició, el gran concurs del patrimoni català estrena nom i format: s'emetrà a TV3 durant el primer trimestre del 2021 sota el títol de Batalla monumental.

Amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies, el programa tindrà vuit capítols de 45 minuts de durada en els quals s'enfrontaran dotze monuments. A cada capítol se'n presentaran dos, que tindran com a acompanyants els reporters Candela Figueras i Ivan Medina. La Candela i l'Ivan viatjaran a cada monument per buscar les millors històries i aconseguir que la icona patrimonial que representen sigui la guanyadora del programa. A més, a cada episodi apareixeran personatges populars vinculats emocionalment a cadascun dels monuments, com Xavier Sala i Martín, Fermí Fernández, Sebastià d’Arbó o l’actriu Laia Fontan de la popular sèrie Les de l’hoquei, que posaran el seu gra de sorra per decantar les votacions del públic.

Els enfrontaments seran els següents:

  • Castell de Miravet versus castell de Cardona
  • Jaciment d'Empúries versus Tàrraco
  • Església de Sant Climent de Taüll versus monestir de Sant Pere de Rodes
  • Reial Monestir de Santes Creus versus Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
  • La Pedrera versus el Recinte Modernista de Sant Pau
  • La Seu Vella de Lleida versus la catedral de Santa Maria de Girona


Les votacions, a través de les xarxes socials de @BatallaTV3
El monument guanyador de cada programa serà el que hagi obtingut més vots de l'audiència, que podrà votar a través de les xarxes socials del programa. Els sis monuments classificats s'enfrontaran en la gran final, que serà un programa especial en directe. El guanyador serà el nou monument favorit dels catalans.

Dirigit per Uri Garcia (Joc de cartes, Casal Rock, El 23-F des de dins i premi Ondas 2001) i produït per Sàpiens (Sota terra, Manual de supervivència, La mort de Guillem), Batalla monumental mostrarà a l’espectador la bellesa i les virtuts dels dotze monuments seleccionats, i ho farà d’una manera entretinguda i rigorosa. Com en la resta d'edicions del concurs El monument favorit dels catalans, compta amb el suport de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Volem la teva història
Potser ho heu vist a xarxes! Abans de cada rodatge, busquem històries personals relacionades amb els monuments protagonistes. Potser vas conèixer algú en un dels monuments? T'hi vas retrobar amb una persona que feia molt de temps que no veies? Hi vas perdre o trobar un objecte valuós? Si tens una història, envia'ns-la a batallamonumental@gmail.com indicant el teu nom, edat, població i telèfon. Tingueu en compte que ara ja no en necessitem dels castells de Miravet i Cardona, ni de Tàrraco i el jaciment d'Empúries.

A Xarxes
Podeu seguir totes les novetats sobre als perfils de Twitter, Facebook i Instagram del concurs a través de l'etiqueta #BatallaMonumentalTV3. I al web del programa: tv3.cat/batallamonumental 

Els anteriors monuments favorits
La primera edició d'El monument favorit dels catalans es va celebrar l'any 2016 en format en línia al web de la revista Descobrir. Va ser tot un èxit de participació i va guanyar la Seu Vella de Lleida. Després de dues edicions més en què es van proclamar guanyadors el castell de Cardona (2017) i el monestir de Santa Maria de Vallbona (2018), el concurs es va traslladar a Sapiens.cat. En aquella quarta edició (2019), el jaciment de l'Esquerda es va imposar a la basílica de Santa Maria del Mar. Podeu consultar-ne l'històric de resultats a sapiens.cat/monumentfavorit. A sota, podeu veure en un interactiu l'evolució de vot per territori al llarg d'aquestes quatre grans edicions.