La primera feminista, al SÀPIENS de març

Ens endinsem en la vida de Christine de Pisan, la primera escriptora professional de la història de la literatura europea

La primera feminista, al SÀPIENS de març
La primera feminista, al SÀPIENS de març
25 de febrer del 2022

Al París de començaments del segle XV, una dona va agafar la ploma per defensar totes les persones del seu mateix sexe. I ho va fer en una època en què la misogínia i el tracte denigrant envers les dones impregnava tots els racons de la societat, estava en boca dels eclesiàstics i en les paraules dels literats. Aquest març, SÀPIENS dedica la seva portada a Christine de Pisan, que també va ser la primera escriptora professional documentada de la història de la literatura europea.

Al número 240 de SÀPIENS, que arriba avui a quiosc, ens endinsem en la biografia de la primera feminista, i ho fem en un reportatge signat per Caterina Úbeda i assessorat per la historiadora Delfi Nieto. Un article en què resseguim la trajectòria d’aquesta escriptora que rebutjava la jerarquia moral de la superioritat masculina i concebia la defensa de les dones com una doctrina ètica que calia deixar per escrit.

Descobrireu que De Pisan va protagonitzar el primer debat literari documentat de la història de França contra l’obra misògina Roman de la Rose; que va ser la gran exponent de la Querella de les dones, un clam contra el tracte denigrant envers les dones, i que va arribar a la màxima expressió de la defensa del sexe femení amb La Ciutat de les Dames. Descobrireu que, malgrat que el feminisme no existia a l’edat mitjana, moltes de les idees que defensava són presents al moviment d’alliberament i emancipació de la dona que arrencà a finals del segle XIX.

I això és només l’article de portada. Aquí us expliquem què més us trobareu.

 

GIF Sàpiens 240

Reportatges com aquest només són possibles gràcies al suport dels nostres subscriptors i subscriptores. Subscriu-te ara a SÀPIENS i ajuda’ns a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.

SUBSCRIU-T’HI