Què menjàvem el 1714?

Abans dels estralls del conflicte, les taules barcelonines abundaven de carn de moltó, les espècies, els dolços i les fruites, mentre que a Cardona i l’interior del país, la dieta era més limitada i no podien fruir d’alguns dels capricis de la capital

Escena d’un àpat en el panell de ceràmica 'La xocolatada' (1710), procedent d’Alella
Escena d’un àpat en el panell de ceràmica 'La xocolatada' (1710), procedent d’Alella
Autor
Montserrat Corberó
Assessor
M. Àngeles Pérez Samper
Llenya, llenya i més llenya! Tot el dia amunt i avall per mantenir ben calent el forn Jussà de la vila de Cardona. Encara és negra nit i ja hem de començar a pastar el pa per enfornar-lo a trenc d’alba. No em ve pas de nou. També quan vivia a Barcelona, servint a la Casa Duran, m’encarregava de mantenir enceses les brases dels fogons perquè en aquella cuina, quan no eren naps eren cols, sempre hi havia una olla al foc. A mi em tocava ser la primera a alçar-me cada matí i la darrera a