Descobrint la història amb Filmin

Josep M. Ganyet ens recomana la història d'Europa a través del setè art a Filmin

The Filmin Times
The Filmin Times Filmin
Autor
Josep M. Ganyet

‘The Filmin Times’: la història d’Europa a través del cinema

Filmin és diferent de la resta de plataformes de cinema en línia perquè les recomanacions que fa de continguts es basa en el criteri de les persones: les fa un equip, que té en compte les opinions dels usuaris, les crítiques que es publiquen als mitjans i els premis que es lliuren als festivals. Tenen un algoritme, però el seu pes és molt menor. El millor exemple d’aquesta selecció és The Filmin Times, un diari digital que explica la història contemporània d’Europa a través del cinema. El web té diferents seccions: personatges, un mapa a través del qual pots accedir als continguts de cada país del continent, una línia del temps i un apartat amb els episodis principals de la història contemporània europea.

www.thefilmintimes.com

Recordes 'La plaça del diamant'?

L’arxiu d’RTVE a Catalunya té disponible en línia tot el catàleg de produccions en català dels centres Miramar i Sant Cugat. Podeu recuperar programes com Dr. Caparrós, Terra d’escudella o Vostè pregunta. També hi trobareu la sèrie La plaça del Diamant, l’adaptació de la novel·la de Mercè Rodoreda que Francesc Betriu va portar a la televisió, el 1983, amb Sílvia Munt i Lluís Homar.
https://bit.ly/3AhMdNd

Oficis perduts

El compte de Twitter CatalunyaColor està dedicat a la restauració d'imatges de Catalunya acolorides. Un dels tuits que ha publicat recull la col·lecció de fotografies de l’Institut d’Estudis Fotogràfics d’oficis perduts. A les fotos hi trobareu filadores, espardenyers, boters, tapers i emblanquinadors, entre d’altres.

twitter.com/catalunyacolor

Història de Barcelona a Tik Tok

Coneixíem la gent d’@entreespacios d’Instagram, però és a TikTok on han trobat el seu espai natural. Tres colombians de Barcelona van començar a fer petits vídeos sobre l'evolució de Barcelona: històries de cinc esglésies, els anys vint i el Paral·lel, o la llegenda del campanar de l’església del Pi. Una feina de recerca i divulgació en vídeos curts molt amens.

tiktok.com/@entrespacios

Aquest article es va publicar en el número 249 del Sàpiens (desembre 2022)