El contraban de sacarina

A principis del segle XX, Suïssa es va convertir en l’epicentre de la venda il·legal d’aquest edulcorant. Un comerç que era perseguit pel lobby del sucre de canya i de remolatxa, cultivada al centre d’Europa. Els productors veien els seus negocis amenaçats per una pols que endolcia més que el sucre i van inventar-se tot de campanyes per desacreditar-la

Treballadors de la fàbrica de sacarina de Constantin Fahlberga de Nova York
Treballadors de la fàbrica de sacarina de Constantin Fahlberga de Nova York Alamy
Autor
Jordi Garriga Mas
Assessor
Agustí Alcoberro
Els dos germans fa estona que tresquen costa amunt, amagats en la negror de la nit. Carregats amb els pesants farcells a l’esquena, les botes se’ls enfonsen un pam en la neu, amb aquell crec-crec glaçat i encartonat a cada passa que fan. En Thomas i en Patrick Zimmermann ja han deixat enrere la vella cabana de pastura i, a partir d’aquest punt, tot plegat ja comença a ser perillós, de manera que romanen amatents i, quan parlen, ho fan ben fluix, en una mena