Rossini, el compositor golafre

Si un nom propi vincula música i gastronomia és el de Gioachino Rossini, cèlebre compositor d’òperes italià i alhora un amant fervent de la cuina que va confegir receptes a l’altura del seu famós 'Il barbiere di Siviglia', a banda d’inspirar xefs que van homenatjar-lo en batejar amb un 'alla Rossini' algun dels plats que van crear

Gioachino Rossini va néixer un 29 de febrer de 1792, any de traspàs, com aquest 2024
Gioachino Rossini va néixer un 29 de febrer de 1792, any de traspàs, com aquest 2024 Wikimedia Commons
Autor
Jordi Mata
Guardar a favorits
El 3 d’agost del 1829, al Teatre de l’Académie Royale de Musique de París, s’estrenava l’òpera Guillaume Tell, amb tant d’èxit que al cap de quatre dies el rei de França, Carles X, nomenava cavaller de la Legió d’Honor el seu autor, Gioachino Rossini, de trenta-set anys, que des del 1810 havia dut als escenaris trenta-nou obres que van fer-lo popular arreu. Ric, prestigiós, influent i aclamat, estava en disposic